SÄILYTÄTKÖ AVAIMIA TURVALLISESTI ?Avainturvallisuus ja avainten säilytys


Avainturvallisuus on tärkeä osa lukituksella aikaansaatua suojausta.
(avainturvallisuusohje 2010)

”Avaimia on säilytettävä huolellisesti. Tämä on erityisen tärkeää yrityksissä, joissa säilytetään suuria määriä vieraita avaimia.  Avaimia on säilytettävä lukitussa avainten säilytysyksikössä”.

Luokitellut avainkaapit ovat hyvä ratkaisu säilytettäessä avaimia turvallisesti. Avainturvallisuusohje 2010 määrittelee säilytettävien avainten säilytysyksikön vahvuuden.  Pelkkä avainten lukumäärä ei riitä, vaan on tarkistettava kuinka moneen oveen säilytettävät avaimet käyvät. Nämä asiat yhdessä ratkaisevat avainkaapin vahvuuden sekä fyysisen kokoluokan.

Avainkaappia valittaessa tulee miettiä myös avainten kokoa, niiden vaatimaa tilaa. Useissa tapauksissa pelkkä tiheä peruskoukkurivi ei tarjoa haluttua toimivuutta, avaimet sen sijaan tippuvat koukuista, kun avaimia noudetaan tai laitetaan paikalleen. Toisin sanoen, mieti avainkoukkujen määrän lisäksi niiden toimivuutta. Riittävän pitkät koukut  ja harvempi avainkoukkurivi toimii usein paremmin.

Useassa tapauksessa kannattaa panostaa avainkaappiin hieman enemmän.

Kartoita kuinka paljon avainkaappia käytetään päivittäin, onko käyttäjiä enemmän, kuinka hoidat avainkaapin oman avaimen hallinnan.  Näppäinlukko on hyvä ratkaisu, mikäli käyttäjiä on useita.
Näppäinlukollista avainkaappia valittaessa tulee miettiä näppäinlukon toimivuutta. Mitä edullisempi tuote on, sitä todennäköisempää on myös lukon lyhyt  käyttöikä laadukkaimpiin lukkoihin verrattuna.  Hankintavaiheessa on järkevää miettiä käytön luotettavuutta, se on edullisempi pidemmällä aikavälillä. Vähäiseen käyttöön tarkoitettu tuote ei kestä kokopäiväistä käyttöä kuin rajoitetun ajan. Eli laadulla on tässä väliä.

Vakuutusturvan kannalta tulisi aina valita suositusten mukainen turvaluokka ja rajatapauksissa hypätä pykälää vahvempaan mikäli näköpiirissä on liiketoiminnan kehittyminen. Tämäkin säästää kustannuksia todellisuudessa.

Kysy avainturvallisuusasioista ammattilaiselta, me emme pelkästään myy vaan me tiedämme eroavaisuudet ja luotettavuuden kannalta tärkeät seikat.

Mikäli haluat tutusta Safelock luokiteltuihin malleihin sekä KeyModuleSystem avainturvatuoteisiin heti, pääset sinne tästä.


Seinään kiinnitettävä luokiteltu (EN 14450) avainkaappi soveltuu hyvin alle 500 oveen käyvien avainten  säilyttämiseen. Muutamalla yleisavaimella saatetaan avata useita satoja ovia. Kuvassa NKS 50 avainkaappi näppäinlukolla. Kapasiteetti max 50 avainpaikkaa. Kaappi toimitetaan vakiona avainlukolla sekä 40 mm koukuilla. Näppäinlukollisessa versiosssa on vaihdettava avauskoodi. ( master-, pääkäyttäjä - sekä käyttäjäkoodit) Lukko on paristokäyttöinen. NKS-sarjassa malleja usean sadan avaimen suojaukseen asti.

 

Seinään kiinnitettävä avainkaappi 100 avainpaikkaa. Turvaluokka S2, alle 500 oveen käyvien avainten säilytys. Ovessa näppäinlukko ja vaihdettavalla avauskoodilla.
Turvallinen säilytys avaimilla malli 100


Avainkaappi voi olla myös lattialla seisova malli. Kaappi varustetaan halutuilla avainsisustoilla , jolloin se palvelee käyttäjiä parhaiten.Avainsisusta  valitaan käyttötarpeen
mukaan. Ulosvedettävät avaintaulut ovat älykäs ratkaisu säilytykseen. Avainkaapissa voi säilyttää myös kansioita ja muuta tarpeellista Kaapin ovi varustetaan avain- tai näppäinlukolla riippuen käyttöalueesta. Kuvassa  olevat tuotteet  on tarkoitettu 50-500 oveen käyvien avainten säilytykseen.( yllä) 880 avainkoukkua !

 

Kuvassa ratkaisuja avainten monipuoliseen säilytykseen huomioiden myös muut käyttötarpeet . Ulosvedettävä avaintaulukelkka 500 koukkua ( luokka alle 500 avattavaa ovea )
Yli 500 oveen käyvien avainten säilytys


Mikäli yrityksessä on yli 500 oveen käyviä avaimia, ne tulisi säilyttää murtoluokitellussa  euro-I  ( EN 1143-1) tasoisessa kaapissa.  Näitä on saatavissa seinään kiinnitettäviä sekä vapaasti  lattialle sijoitettavia malleja.


kuvassa MSK-avainkaappeja, joissa siirreltävät avainkoukut. Siirreltävät koukut lisäävät käytön joustavuutta .Koukkujen pituus on
40 mm. Lisävarusteena saatavissa  ”taskut” koukkuihin merkintöjä varten.
                
MSK on todellinen avainkassakaappi.
vankka kassakaappirakenne seinäkaapissa. 


Yli 500 oveen käyviä avaimia voidaan säilyttää seinäkaapissa tiettyyn rajaan saakka. Kaapit ovat rakenteeltaan tukevia ja hyvin aidon kassakaapin omaisia, tämä edellyttää vahvaa seinärakennetta kiinnittämisen suhteen.


Avainsäilytysratkaisu avainten säilytykseen voi olla myös yllä olevan näköinen.  Näilläkin päästään yli 500 avattavaan oveen.  Kaappityyppi murtoluokka  euro-I, paloluokka S60P (yllä)
Suurten avainmäärien säilyttämiseen on saatavissa
kyseiseen käyttötarkoitukseen valmistetut avainkassakaapit. Näissä  tuotteissa on kiinnitetty huomiota avainten käsittelyn toimivuuteen.   
Ulosvedettävät avainmoduulit helpottavat avainten järjestelyä halutulla tavalla. Avainmoduulit on kuulalaakeroitu molemmista päistä ja näin ollen liikkuvat  herkästi . Avaintaulujen välissä olevat
seinämät estävät avainten takertumisen toisiinsa. Moduuleja on useita eri kokoja mikä helpottaa juuri itselle soveltuvan ratkaisun valintaa.


 

 
                                                      
Moduuliratkaisu on toimiva ja muuntuu sellaiseksi kun käyttäjä sen haluaa. Kuvissa euro-I avainkassakaapit. Avainkoukkuja 2400 sekä 1200. Tarvittaessa tilaa myös kansioille ja muulle tavaralle.
Avainmoduulien tukeviin ja 22 mm tai 32 mm pitkiin koukkuihin mahtuu useita avaimia. Myös niput mahtuvat moduuliin

                                                         
Murtoluokiteltu malli ns "kovien avainten" suojaamiseen. 220 koukkua, laajennettavissa 330 koukkuun. Ovessa näppäinlukko. Kaapin korkeus 770 mm.

Safelock KeyModuleSystem (KMS) on kotimainen Safelock-tuote.
Avainsäilytysratkaisu voi olla mysö kuvan mukainen. Soveltuu kohteisiin joissa on valmiiksi käyttöön soveltuva ja luokiteltu kaappi.

Kuvassa ulostulevat avaintaulut. Koukkuja 700 kpl. Saatavissa useita kokoja.

 

 

 

Tarjoamme avainsäilytysratkaisuja moniin käyttötarpeisiin. Valikoimaamme
sisältyy kaikki kolme avainturvallisuuden tasoa pienistä kevyistä  ratkaisuista suuriin tuhansien avainten säilytysyksiköihin saakka.  Alla avainturvallisuus-ohjeen määrittelemät luokat

 

avattavien ovien määrä

kaapin  turvaluokka

alle 50 ovea

normaali peltinen  avainkaappi

50-500 ovea

EN 14450, SS 3492

yli 500 avattavaa ovea

euro-I   EN 1143-1 kassakaappi


Kaappien vakiovarustukseen kuuluu avainlukko . Tämän tilalle on mahdollista
saada ns. näppäinlukko, jossa vaihdettavat avauskoodit. Vaatimustason kasvaessa kaappiin voidaan lisätä ns. kulunvalvontavalmius, jolloin kaappi voidaan kytkeä vallitsevaan järjestelmään seurannan helpottamiseksi.
Oven seurantaan on saatavissa myös kehittyneempi näppäinlukko, joka kerää
oven avaustietoja muistiinsa joita voidaan purkaa tietokoneen avulla.

 

 

Avainturvallisuuteen liittyy myös turvallinen avainten palautus. Se voidaan hoitaa riittävänvahvalla kaapilla niissä tapauksissa jolloin avain joudutaan palauttamaan muuna kuin  ”virka-aikana”.  Avainta ei voi kalastaa kaapin sisältä pyörivän rullan kautta. Kaappi kiinnitetään pulteilla seinään sateelta suojaan.   Saatavissa  ns. oikea ja vasenkätinen rullamalli.

 

 

Oletko tarkistanut oman yrityksesi  avainturvallisuus tilanteen, onko kaikki avaimet turvallisesti suojassa ulkopuolisilta eikä riskiä avainten katoamisesta ole ?  Sarjoitustyöt ovat aikaa vieviä sekä hinnakkaita asioita muusta ylimääräisestä työstä puhumattakaan.

Laajasta avainkaappivalikoimastamme löydämme juuri sinulle soveltuvan ratkaisun oli se sitten pienen tai suuren avainmäärän sisältävä säilytysongelma.


Ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous itsellesi soveltuvasta avainturvallisuusratkaisusta.


Tutustu vasemmalla oleviin tuoteryhmiin. Löydät ratkaisuja avainten säilytykseen

Sivun alkuun
 ""
Etusivulle