TARJOAMME TESTATTUA TURVAA ARVOTAVARALLESI ERITTÄIN KILPAILUKYKYISIN HINNOIN


Lue tämä, kun olet miettimässä murtotestattua kassakaappia

Murtoluokitellut kassakaapit on tarkoitettu rahan,talletustodistusten,tärkeiden sopimusten sekä muun helposti rahaksi muutettavan omaisuuden suojaamiseen.

Kaikki ns. kassakaapeiksi kutsutut tuotteet eivät kuitenkaan ole kassakaappeja sanan varsinaisessa merkityksessä,  näkemyksemme mukaan kassakaapiksi voidaan kutsua ainoastaan murtotestattua, hyväksyttyä  sertifioitua tuotetta. Näiden tuotteiden oven sisäpinnassa on aina murtotestistä ja luokituksesta ilmoittava kyltti, jossa ilmoitetaan kaapin vahvuus, murtoluokka, valmistusaika jne.

 
Aidoissa murtotestatuissa ja luokitelluissa kassakaapeissa voi olla ns. hätäavain, tällöin avain on normaalin kassakaapin lukon avaimen kokoinen ja lukon tekniikka on täysin erilainen eikä edellä mainitut konstit niihin päde. Nämä lukkotyypit on testattu ja hyväksytty eri tyyppisiä manipulointiyriksiä vastaan. Kyseiseisissä lukoissa on ilmoitus hyväksynnistä.


Valinta:
Kassakaapit jaetaan eri vahvuusluokkiin, yleisimmin käytettyjä luokkia on viisi. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että mitä suurempi arvo säilytettävällä omaisuudella on, sitä vahvempi kassakaapin tulisi olla . Alla vahvuusluokat ja suositeltavat omaisuuden enimmäismäärät. Vakuutuksen ottaja voi ottaa yhteyttä omaan vakuutusyhtiöönsä ja selvittää juuri omaan käyttöönsä soveltuvimman kaapin vahvuusluokan ennen kaapin valintaa.

Huomioitavaa:
Kassakaappi suositellaan kiinnitettäväksi lattiaan tai seinään. Kassakaapin avainta tai avauskoodia ei saa säilyttää samassa vakuutushuoneistossa kassakaapin kanssa tilojen ollessa tyhjillään.

Hyväksynnistä:
Suomessa kuten muuallakin euroopan unionin alueella on käytössä EN 1143-1 ja EN 1143-2 standardien mukainen kassakaappiluokitus.

Tämä tarkoittaa, että oli kassakaappi hyväksytty ja sertofioitu missä EU-maassa tahansa, sen saamat luokitukset/ hyväksynnät käyvät  kaikissa EU-maissa arvotavaran suojaukseen.  
Toisin sanoen kaikki hyväksytyt tuoteet ovat yhdenvertaisia keskenään. ( Suositellut maximimäärät vaihtelevat maittain)
Tämä merkittävä seikka on syytä muistaa murtotestattua kassakaappia valittaessa.


Palotestatut ja hyväksytyt euro-kassakaapit
Murtotestattuja kassakaappeja on saatavissa niin paloluokiteluina kuin luokittelemattominakin. Valikoimamme sisältää myös palotestattuja ja hyväksyttyjä malleja murtoluokkaan euro-V saakka.

Käytetyimmät standardit tuoteryhmissä ovat NT Fire 017,  EN 15659 sekä EN 1047-1 mukaan luokitellut palotestatut kassakaapit. Paloluokat 30, 60, 90 ja 120 min (P).  Mikäli haluat säilyttää kaapissa paperia tms. muuta lämmölle herkkää materiaalia, tulisi miettiä palosuojauksen merkitystä omaisuutta suojattaessa. Samassa yhteydessä mieti kaapin sijoituspaikkaa, ympäristön paloherkkyyttä ja palokuormaa.

Säilytysluokat sekä säilytysarvot:

EN 1143-1

INSTA 610/

SFS 3529

Säilytettävän omaisuuden

(euro)

SFS 5300

 

enimmäismäärä €

I

 

 

10.000,-

II

 40-50

60-80 

30.000,-

III

 51-70

 80-100

60.000,-

IV

 71-100

 100-120

120.000,-

V

 101-160

120-180

200.000,-


 

 ""
Etusivulle